Tuesday, February 17, 2015

Gojegan Jowo: Modus Ala Gareng Petruk



Gegojekan Jowo: Cowok Modus ala Gareng Petruk - iki ngono cerito lucu nggo jagongan ngelantur boso Jowo. Sinambi cangkrukan nok gardu siskamling, paling penak pancen jigang ngobrol ngalor ngidul karo kancane. Tinimbang sumpek, nggarai stress... Luwih becik gegojegan / guyonan. Crito lelucon lucu, bedek-bedekan mbanyol utawa rasan-rasan sing gak penting. Poko’e iso ngguyu cekakakan. Nglipur ati sing lagi galau mergo jomblo. Gak masalah, guyonan nggo boso Jawa Suroboyoan, Semarangan campur Jawa Ngapak dioplos karo bahasa Indonesia, Inggris plus bahasa planet. Wis, pokoke diaduk tumplek bleg dadi siji. Kayak gojek sing dilakonke Gareng mbarek Petruk iki.

    Petruk ketok lambene mecoco. Lungguh ndeprok nok pojoke rondan, sangga wang karo nglamun. Sajake atine nembe nandang bronto.. Istilah arek saiki lagi galau. Weleh weleh... tibake Peruk ya iso galau barang tah?
    “Mikir apa to, kok ketok judeg ngono?” takon Gareng karo lungguh jegang njejeri dulur lanange kuwi. “Ra nduwe duwit? Diuber-uber utang? Apa mergo dipegat karo sir-sirane?”
    “Komplit, Reng...” wangsulane Petruk. “Mergo ra gableg duwit, ngutang nok bank thithil kanggo nukokno gelang kalunge si Pariyem.” Petruk ambekan dowo. “Lha utange durung lunas, eh... saiki ndadak njaluk sempak gambar anggry bird. Opo ra pecas ndasku?”
     Gareng ngguyu ngakak krungu wangsulane Petruk. “Oalah... jian apes tenan nasibmu Truk...” jarene, “Nek ra nduwe duwit nggo tuku sempak gambar anggry bird, ngomong karo aku po’o...”
    “Arep sampeyan ke’i ngono po piye?” Petruk mandeng Gareng penuh harap
    “Yo ra ngono...” wangsul Gareng karo mesam mesem. “Karepku, tak jalukno sempake Simbok trus digambari manuk emprit... Lak pada bae to? Hwakaka....”

    “Uedan..!! Gendeng...!!” Petruk misuh-misuh karo ngethaki sirahe Gareng. Arek loro kuwi njur ngguyu cekakakan bareng.
    “Mangkane, aku lak wis ngomong to... wong kere iku ra usah kemenyek pacaran barang...” ujare Gareng karo nyruput wedang kopi. “Pacaran iku nggarahi mumet!! Penak njomblo kaya kiye iki. No problem”
    “Lha piye... wis kadong tresno sekonyong koder, je...” saut Petruk
    “Masio cintrong setengah modar, tapi ya didelok disik... capa dulu ceweknye...” pitutur Gareng sok metuwek, ngalah-ngalahi Mario Teguh. “Lha nek model cewek matre kaya gendhakanmu iku ya mending prei kiri ae...”
    “Lhadalah... lha kok malah menghina ngono seh?” Petruk sajak esmosi pacare diarani cewek matre. Maklum, jenenge wae wong kasmaran. Jelas mbelani mati-matian.
    “Sabar... Ojo nesu disik...” Gareng ngiling kopi nok gelas, banjur dikekno nyang Petruk, “Nyruput kopi disik cekno atine lerem...” Meneng sedelok. Terus ngomong maneh, “Aku ra ngenyek Pariyem. Tapi iki kasunyatan. Nek pancen deweke arek genah, kudune ngerti kahanane awakmu. Lak wis ngerti to, nek kowe iku wong mlarat? Kenek opo malah ngotot njaluk sing aneh-aneh ngono kuwi?”
    Petruk meneng. Kopine ora sido dimimik. Sirahe godeg-godeg karo mesem kecut. “Sak benere... iki salahku...” ujare alon.
    “Kok iso?” takon Gareng. Alise munggah tanda herman... Maksute heran.
    “Waktu kenalan, aku ngaku nek juragan endog puyuh...” Raine Petruk ketok isin, tepate ngisin-isini. “So..., ngertine Pariyem iku, aku iki wong sugih.”
    “What?” Gareng kaget, sampek kopi sing arep diombe muncrat nok raine. Gareng misuh misuh karo mlaku nok jeding arep raup.
    Petruk sing sak benere gundah gulana, gak iso ngempet ngguyu kekelen ndelok raine Gareng godres wedang kopi. Pas iku, moro-moro Hpne Gareng muni. Ono telpon mlebu. Petruk njur mbengoki Gareng, “Ono telpon, Reng...!!”
    “Angkaten disik...!!” wangsulane Gareng teko njero kamar mandi.
    Tanpa ndelok jenenge sing nelpon, Petruk langsung mithet tombol OK tanda telepon diterima, “Halo...”
    “Halo... ini mas Roy ya?” krungu suarane arek medok tekok seberang. Logate krungu kemayu-mayu piye ngono..., nggarai Petruk gemes pingin... “Halo? Kok diem sih, Say...”
    “Eh, oya.. ehm... oh, bukan,” Petruk dadi gelagepan, “Yang mbak maksud Roy itu siapa ya?”
    “Lho..., ini bukan Mas Roy juragan telor puyuh itu ya?” pitakone si cewek nok telepon.
    “Bukan mbak... Ini telponnya Mas Gareng. Mbaknya salah sambung kali...” jelas Petruk.
    “Kalo gitu maaf ya mas... Kirain ini mas Roy, pacar saya...”
    “Nggak papa mbak... Boleh nggak kenalan? Kebetulan saya juga juragan telur puyuh,” ancene arek modus si Petruk iki. Sempet sempete golek kesempatan dalam kesempitan. Parah...
    “Boleh...” arek wedoke lha kok ngladeni pisan, “nama saya Santi... Nama masnya siapa?”
    “Peter, mbak...” Jiah! Petruk ngaku Peter!” Oya... boleh nggak, kapan kita kemana?”
    “Boleh... Tapi kok... tiba-tiba mas Peter mau ketemu saya. Ada apa ya?”
    Dasar Peteruk... Entuk angin seger tambah ndadi gombalane. “Enggak, Cuma mau ngebuktiin kalo kulit Santi juga seputih kulit Shinta...”
    “Ah, mas Peter bisa aja deh hik hik hik...” suara ngguyu kenes’e Si Santi nggarahi Petruk tambah penasaran. Tapi mbarang ketok Gareng wis metu soko kamar mandi, buru-buru Petruk mbisiki telpon. “Eh, udah dulu ya. Nanti disambung lagi. Soalnya ada importir dari Jerman mau pesan telur puyuh lima kontainer nih... Bye... miss U...”
    “Telpon teko sopo, Truk?” Gareng takon.
    “Ora..., iki telepon salah sambung.” Jawab Petruk karo ngekekno Hpne Gareng.
    Gareng ngutek-utek Hpne. Ngecek sopo sing tasan telepon. Lha kok Gareng kaget njumbul sakwise moco jenenge wong sing mari telpon kuwi. “Lho... iki kan Santi?!”
    “Lho, awakmu kenal ta?” Petruk yo pada kagete.
    “Ya kenal... Lha wong iki pacarku.”
    Petruk meneng ndomblong kaya sapi ompong. Tapi ora suwe njur ngguyu cekakakan, sampe kepuyuh... “Hadew... modelmu, Reng...” ujare sakwise ngguyune rada mendo. “Ngomonge kayak Ustadz Soulmate... nuturi wong. Tibake pada bae... MODUS!! Pantesan sampek keseleg. Lha wong moduse podho persis!! Wakaka...”
    Gareng ngguyu kisinan. “Ojo rame-rame... Sesama orang modus dilarang saling mentertawakan...”
    “Siap mas Roy... Sesama juragan telur puyuh dilarang saling mendahului...”
    Arek loro iku ngakak bareng ora mandeg-mandeg. Huahahaha...

Cowok Modus cara Gareng Petruk iku ojo ditiru... Nek mung digawe bahan lelucon pas jagongan, cerito gegojekan dagelan jowo koplak ngene iki sih rapopo. Sing penting iso ngguyu tombo ati sing lagi galau. Ning ora patut dadi tulada. Blas ora mboys ngapusi cewek modus macak dadi cowok sugih. Wis ra zamane, bro... Becik ketitik olo ketoro, ngomong opo onoke wae. Mending nek kasil. Nek gagal apa ora kondang wirang?   

2 comments:

  1. Hi..hi.... lucu tenan. Modusss kabehhb

    ReplyDelete
  2. hi..hi..hi.hi... ono ono wae iso lucu banget

    ReplyDelete

Tolong jangan mengcopy paste isi humor di blog ini ya, kecuali gambar. Kalau gambar / meme silahkan dicomot sepuasnya asal tidak menghilangkan caption (tulisan republikGondes). Pelanggaran akan dilaporkan pada pak camat!