Wednesday, August 26, 2015

Meme Jowo Koplak Pokoke Ngakak

gambar lucu tidak punya uang bahasa jawa

UPDATE ; Berhubung banyak pembaca yang tidak paham bahasa Jawa, maka admin akan menambahkan terjemahan teks dari gambar meme ini dalam bahasa Indonesia hits jaman now. Tujuannya biar semuanya bisa tersenyum bersama. Indonesia kan negara majemuk yang terdiri dari banyak suku dan bahasa.

Meme Jowo Koplak Pokoke Ngakak – Iki ngono kumpulan gambar meme banyolan Jowo asal iso digawe guyonan. Pokoke marai ngguyu ngakak. Mung gambar karo ukoro Jowo gendeng + koplak, sak karepe dewe, sing penting lucu. Dadi ra usah mikir sing aneh aneh mundak dadi edan tenan. Najan tembung lan ukarane kasar ala Jawa Timuran, ning gambare tetep sopan. Ora ono foto sing saru, opo maneh foto meme mateni huruf “K” nok mburine. Paham? Yo jelas paham rek... iku jenenge memek! Wis, ben jelas pisan hahaha...  

Waduh! Mumpung durung kebacut mbahas sing ora genah, mending tontoken gambar meme boso Jowo koplak iki. Contone kaya meme nek nduwur kae. Gambare Ryan, anakku dewe sing sek polos ketok santai karo ngomong. “Tetep keep smile najan duite kari sak upil.” Artinya: tetap tersenyum biarpun uang tinggal sedikit. Walah! Arek iku ngerti ae nasibe bapakne nek pas tanggal tuwek.

Meme Jowo Koplak 1: Tanggal Tua

belum gajian kepala pusing
Gambar: Kang Mus nyengkerem ndase sing cenut cenut
Ukoro koplak: “Tanggal tuwek... Sirah rasane mlethek!”
Tegese: Tanggal tua, durung gajian, bojo lambene mecucu wae njaluk duit belanja, wayahe ngangsur bank thithil... gendakan meteng njaluk dirabi pisan. Modar ora ndasmu!

Artinya dalam bahasa Indonesia: "Tanggal tua... kepala serasa mau pecah!" (tapi saya yakin khusus pembaca setia blog humor ini, tak ada yang mengalami sakit kepala biarpun lagi tanggal tua. Cuma cenat cenut sedikit!!) 

Ojo cengengesan. Tenanan iki. Aku wis tau ngalami dewe. Eh, aku kok malah mbukak rahasia yo... Bilahi taufik wal hidayat nek sampek bojoku ngerti aku nggendak, hahahaaaa...! (bayangno ngguyune Baseman yo ben krungu mbanyol)

Meme Jowo Kocak 2: Kalah Rupo

cewek lebih suka pria tua asal kaya dibanding ganteng tapi miskin
Gambar kocak: Wong tuwek elek ngrangkul prawan ayu (mbuh sek prawan tenan opo wis oblong, aku ora weruh, durung tau nyoba. Sing jelas bodine semlohai nggarai ngiler)
Tembung kocak: “kalah rupo menang dupo”
Artine: Masio wis tuwek, elek, ngentutan... tapi nek dupo utawa kemenyane ampuh yo iso nggandeng cewek mboys. Dupane simbah nok meme iki ora sembarangan. Nek gak salah merk dupane Toyota Fortuner
Ora kaya kowe. Pingin cewek ayu golek menyan nok gunung Kawi. Ora ngekeki mahar karo dukune pisan. Yo ra mempan...
Halah! Ra usah mungkir. Lha wong pas mrono bareng karo aku ngono lho... hahahahaaaaa!!

"Kalah tampan menang kemenyan" - kata-kata ini mengajarkan kita bahwa untuk memikat hati wanita cantik itu tidak cukup modal wajah tampan kekinian. Maka rajinlah bekerja biar punya banyak uang. Percayalah, ketampanan itu berbanding lurus dengan isi dompet. Aura kegantengan akan tampak cerah berkali lipat jika rekening di bank telah mencapai angka 9 digit.

Serius, saya tidak bercanda. Logika konyol sekalipun akan menganalogikan bahwa bayang-bayang hidup susah dari si tampan membuat cinta di hati lambat laun akan luntur. Itu jika kebetulan kamu punya tampang cakep. Kalau jelek? Ah, sudahlah... kalau diteruskan wejangan ini, bisa-bisa kamu batal ngakak; berganti nangis bombay hiks...

Meme Jowo Mbanyol 3: Pitutur Simbah

gambar kocak ojo nesu
Gambar: wong Jowo lagi purik (nesu), ngungkuri kamera, blangkone diganti topi sinterklas. Opo tumon?
Ukoro mbanyol: “Ojo nesu. Nek ono sing ngenyek rupamu elek, digawe ngguyu wae karo mbatin: jiamput! Ngenyek kok pas...”
Tegese: Rupamu memang elek! Titik!

Translate on: "Jangan marah jika ada yang menghina wajahmu jelek. Dibikin ketawa saja sambil berkata dalam hati; si4lan! Menghina kok pas!"

Maknanya: Muka lo emang jelek, titik! Tak ada koma hehehe (becanda. Kalau marah nanti tambah kentara jeleknya)

Meme Jowo Gendeng 4: Pituture Simbah maneh

jadi orang itu jangan neko-neko, biasa saja
Gambar: Mbah Marwoto ngekeki wejangan (pitutur)
Tembung gendeng: “dadi wong iku ora usah macem-macem, opo onoke wae. Ono prawan yo disikat... ono rondo yo diembat... ono bojone wong yo dikongkon megat...!”
Tegese: embuh! Ora wani ngomong aku. Soale ndisik ono rondo tak sikat, randane ngamuk karo ngomel: “Jiancik! Prasamu aku iki taek ngono tah, kon sikat karo sikat WC!”

"Jadi orang itu tidak usah macam-macam. Apa adanya saja. Ada perawan ya disikat... Ada janda ya diembat... ada bininya orang ya suruh cerai...!"

Wow... just kidding. Jangan ditiru ya, itu tidak baik. Menyalahi asas-asas cowok hits kekinian

Ealah... jian kebacut kok wong iki. Ngerti meme gendeng ngene kok yo dipendeliki sampek tamat. Ya wis lah, cukup semene wae kumpulan gambar meme Jowo koplak iki. Nek diterusno mengko mundak tambah kumat edane. Pokoke, sing temping sedulur kabeh iso ngguyu ngakak sampek lali karo utange... Hahahahaaaaa!!!  Ojo lali incengen gambar meme liyane sing lucu, kocak, gokil, mbanyol: meme khas Suroboyoan - DP Jawa Unen Unen Mbanyol lan akeh liyane. Suwun...

Semoga update humor bergambar bahasa Jawa 2018 ini memberikan hiburan segar. Tak peduli pas lagi tanggal tua, tanggal muda... Pokoknya mencoba ndagel en happy terus!!.

7 comments:

  1. makasih yah atas informasinya, jangan lupa kunjungi blog aku juga.
    QUEENXXX92

    ReplyDelete
  2. Thanks yah untuk infonya, sangat bermanfaat dan juga berguna. Jangan lupa kunjungi balik blog aku yah.
    SUPLEMEN MATA GLAUKOMA
    SUPLEMEN HERBAL MATA SILINDER
    MENGOBATI GAGAL GINJAL TANPA CUCI DARAH

    ReplyDelete
  3. Terima kasih nih untuk infonya, jangan lupa juga mampir ke blog aku yah.
    OBAT ANTI MENOPAUSE DINI

    ReplyDelete
  4. hmm menarik juga nih infonya, di tunggu juga nih di blog aku, mampir yah.
    CARA MENYEMBUHKAN MATA MINUS TANPA OPERASI

    ReplyDelete
  5. artikelnya sangat menarik dan nggak ngebosenin saat di baca, makasih yah. ditunggu juga nih kunjungannya di blog aku.
    OBAT ALZHEIMER PALING AMAN
    Salam blogger Indonesia !!!

    ReplyDelete

Tolong jangan mengcopy paste isi humor di blog ini ya, kecuali gambar. Kalau gambar / meme silahkan dicomot sepuasnya asal tidak menghilangkan caption (tulisan republikGondes). Pelanggaran akan dilaporkan pada pak camat!